Welkom bij 't Beurschap

't Beurschap is de buurtvereniging van de volgende straten:

  • Brinkkamp
  • Eursingerweg
  • Schapendrift

De naam 't Beurschap is een samenvoeging van deze straatnamen. Onze buurtvereniging werd opgericht na de Lanijto van 1998. Toen werd door enkele bewoners het plan geopperd om een buurtvereniging op te richten. Voorheen werd op eigen initiatief door bewoners het jaarlijks volleybaltoernooi georganiseerd en eens in de vijf jaar de buurtversiering i.v.m. de festiviteiten rond de Lanijto. Er werd een enquête gehouden om te peilen of er voldoende belangstelling was voor een buurtvereniging. Dit bleek inderdaad zo te zijn en op 6 december 1999 werd de buurtvereniging ‘t Beurschap opgericht. Voor het logo is de keuze gevallen op de vorm van een eikenblad omdat de eikenbomen zo kenmerkend zijn voor de buurt.

Doel van de vereniging:
* Het bevorderen van de onderlinge contacten in de buurt.
* Het op peil houden en verbeteren van het woon/leefklimaat in de buurt.


********

Whats-app groep 'Beurschap-alert'

We hebben een whats-app groep in onze buurt: 'Beurschap - alert. Deze whats-app groep is bedoelt voor buurtpreventie-zaken. We werken met de SAAR afkorting:

- Signaleer,
- Alarmeer 112,
- App om je waarneming bekend te maken aan anderen en
- Reageer ALLEEN als je een belangrijke toevoeging hebt op de hulpvraag.

Wil je toegevoegd worden aan de groepsapp? Mail ons dan. Dat kan via de het mailadres vind je op deze site bij 'Onze buurtvereniging en contact'.

********

't Beurschap op facebook

De buurtvereniging is ook op Facebook te vinden. Je kan de groep vinden door te zoeken 't Beurschap of klik hier om rechtstreeks naar onze Facebookgroep te gaan. Klik daarna op lid worden. De facebookgroep is voor leden van 't Beurschap.


********